VERPAKKING

VERPAKKING

Het gaat niet alleen om wat er in het product zit. Wij richten er op om de verpakkingen en materialen voor het Authentic Beauty Concept zo duurzaam mogelijk te maken, zonder afbreuk te doen aan hun hoogwaardige uitstraling.

Sustainability
Hydrate

Recycleerbaarheid 

Wij geloven dat we met z’n allen het verschil kunnen maken. Zelfs met kleine acties kunnen we grote stappen zetten. Wat je heel makkelijk, direct zelf kunt doen is het recyclen van je lege verpakkingen. Onze verpakkingen zijn volledig recyclebaar en met dit project stimuleren we iedereen in Nederland om de lege Authentic Beauty Concept verpakkingen op de goede manier te recyclen. Zo draag je bij aan een duurzame wereld. Als dank krijg je van onze een beloning bij een volgende aankoop of je kunt er voor kiezen om het bedrag te doneren aan de The Ocean Cleanup waarbij wij de donatie verdubbelen. 

Naast dat onze verpakkingen gerecycled kunnen worden, zijn ze ook herbruikbaar. We hebben al bij enkele #AuthenticBeautyMovement salons gezien dat ze lege verpakkingen gebruiken om hier nieuwe items van te maken zoals decoratieve plantenpotten!

Hydrate

Gerecycleerde inhoud

Recycleerbaar zijn is onze eerste stap, maar we streven er altijd naar om te ontwikkelen , en om meer duurzame oplossingen te bieden. Ons plan is om onze verpakkingen te produceren met 80% Post-Consumer Recycled Plastic, met behoud van de kenmerkende zachte finishing van de verpakkingen.

Hydrate

Refill Bar

Met trots presenteren we onze nieuwste innovatie - een grote stap op weg naar verandering: onze Authentic Beauty Concept Refill Bar.

We kwamen op het idee tijdens een kop koffie – zoals dat bij de beste ideeën gebeurt. We verlaten nooit het huis zonder een herbruikbare beker of waterfles; dus waarom zouden we niet een soortgelijke routine in kapsalons opzetten, een circulaire economie stimuleren en plastic afval verminderen?

Dit is hoe het werkt. Jouw stylist zorgt voor een persoonlijk, professioneel advies over jouw specifieke haarroutine tijdens jouw bezoek aan de salon, controleert eventuele zorgen die je hebt en schrijft de juiste producten voor die in een fles van 92% gerecycled plastic en 85% biogebaseerde PE-etiketten zijn gevuld. Als de fles eenmaal leeg is, gaat het niet in de vuilnisbak of bij het gescheiden afval; in plaats daarvan breng je het terug naar de salon en breng je een bezoek aan onze Refill Bar voor navulling van jouw favoriete shampoo en conditioner - draag jouw steentje bij aan het milieu en breng jouw fles terug!

Onze Refill Bar is nu aanwezig in een aantal zorgvuldig geselecteerde Europese #AuthenticBeautyMovement flagship salons. Het doel is om van onze ervaringen bij deze salons te leren en deze vervolgens te gebruiken om het te implementeren meer salons in de komende jaren. Verandering kost tijd, maar we zijn ontzettend enthousiast om aan dit plan te werken!

Vind jouw dichtstbijzijnde Refill Bar via onze Salon Finder.

REFILL BAR

INTRODUCTIE VAN ONZE REFILL BAR

Mogeen in Amsterdam is een van de eerste exclusieve salons die de refill bar heeft getest - zie hoe enthousiast Global Creative Advocate Hester Wernert-Rijn is om het uit te proberen en deel uit te maken van deze stap naar verandering.

INTRODUCTIE VAN ONZE REFILL BAR
Sustainability refill

Climate Neutral

Onze Eau de Toilette is verpakt in een klimaatneutrale verpakking waarmee de Plastic Bank wordt ondersteunt; een non-profit organisitie die zich hard maakt voor een plastic vrije oceaan en betaald mensen om plastic afval in te zalemen en te recyclen.

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF