In gesprek met experts:

In gesprek met experts:

Haarstyliste Linda Shalabi

Community

Linda Shalabi is een uitstekend levend voorbeeld van de service die zij anderen met haar werk aanbiedt. Binnen de modescene van New York is de Zweedse haarstyliste de expert bij uitstek voor natuurlijk, nonchalant haar. Zij laat modellen en influencers eruitzien alsof ze net uit bed zijn c.q. #wokeuplikethis – maar dan beter. De manier waarop ze haar eigen lange bruine haar draagt, benadrukt haar eenvoudige styling-filosofie: gezond, natuurlijk en licht. Met haar vakmanschap, persoonlijke stijl en positieve instelling is Linda een drijvende kracht achter de Authentic Beauty Movement die iedereen ertoe aanmoedigt zijn of haar eigen innerlijke schoonheid te koesteren. Dit principe heeft ze ook toegepast bij het stylen van het haar van Chloe Nguyen (meer over haar vind je op pagina NUMMER) en Erika Palkikovicova (pagina NUMMER) voor de Authentic Beauty Concept fotosessie, door de textuur en natuurlijke schoonheid van het haar van de modellen te benadrukken. Ook haar editorial werk voor Harper’s Bazaar, L’Officiel, Vogue Taiwan en W Magazine gaat uit van haar wens om uit iedere persoon die ze stylet het beste te halen.

Wij gingen langs bij Linda om de geheimen van natuurlijk haar te ontdekken en te vragen hoe zij een authentieke look voor zichzelf en haar klanten bereikt.

Authentic Beauty Concept: Wat betekent authenticiteit in jouw ogen?

Linda Shalabi: Voor mij betekent het origineel te zijn, je eigen weg te volgen en je eigen waarheid ... en die is voor iedereen anders. Je moet je buikgevoel volgen. Ik wist bijvoorbeeld altijd dat ik iets met haar en met mode wilde doen, dus ben ik die weg gevolgd. Voor mij betekent dat mijzelf trouw te blijven.

Hoe druk jij creatieve authenticiteit uit in je werk?

Ik denk dat je kunt zeggen dat mijn werk vaak vrij natuurlijk en eenvoudig is. Als een model de studio binnenstapt, vind ik vaak dat ze er geweldig uitziet als ze geen make-up op heeft en het haar niet gekapt is. Soms moet je gewoon een stapje terug doen en je realiseren dat dit meisje niet veel nodig heeft en de moed hebben geen gekke dingen te doen. En het gewoon laten zoals het is. 

Ik denk dat de modetrend op dit moment meer naar een natuurlijke en ruwe echtheid gaat. Dat betekent dat de focus op individualiteit ligt en het oppikken van iemands natuurlijke schoonheid. Je werkt met wat je hebt in plaats van iets nieuws te creëren. 

Linda Shalabi Styling

Was jouw stijl altijd zo natuurlijk?

Weet je, ik houd van natuurlijk haar, maar ik vind dat iedereen zijn eigen stijl moet hebben en niet iedereen houdt van een natuurlijke look, dus waarom zou je niet eens iets anders proberen? Toen ik jonger was experimenteerde ik met gekke haarkleuren en kapsels en droeg ik een heleboel make-up, maar nu ik wat ouder ben, concentreer ik me meer op natuurlijke schoonheid. Ik doe niet zoveel met mijn haar en die stijl bevalt me ook. 

Kun je de relatie tussen natuurlijke schoonheid en authentieke schoonheid uitleggen?

Voor mij betekent authentieke schoonheid zelfbewustzijn. Het maakt niet uit of dat betekent dat je een heleboel make-up draagt of juist helemaal geen make-up, zolang jij je er maar lekker bij voelt. Dat is voor mij authentiek. Ik veroordeel mensen die een heleboel make-up dragen niet. Als jij je daarmee op je gemak en mooi voelt, dan moet je dat gewoon doen.

Linda Shalabi Interview

Wat betekent minder luxe voor jou?

Meer focussen op dat wat belangrijk is in het leven. We leven in een tijd met zoveel social media en materialisme, maar dat is allemaal niet belangrijk als je je diep in je binnenste niet goed voelt. Voor mij zit schoonheid van binnen. Je moet innerlijke rust voelen en goed zijn voor de mensen om je heen. 

Ik zorg goed voor mezelf, ik gebruik haarsupplementen, natuurlijke haarmaskers en doe dingen die me een goed gevoel geven. Ik mediteer en doe aan yoga en ik denk dat dat soort schoonheid van binnen komt. Als je je goed voelt en goed voor jezelf zorgt, hoeft je aan de buitenkant helemaal niet veel te doen.

Hoe creëer je een moderne haartextuur?

Ik creëer een lichte textuur door precies de juiste hoeveelheid zorgvuldig geselecteerde producten te gebruiken. Als ik een beetje beweging in het haar wil brengen, geef ik het misschien een lichte krul met een krultang, dan voeg ik wat glans toe. Ik denk dat de meest moderne aanpak is, gebruik te maken van wat er is en het niet te ingewikkeld te maken.

Hoe laat je een persoonlijkheid door een sterke look tot zijn recht komen?

Ik werk met de eigen textuur van het haar. Niet ieder kapsel is voor iedere vrouw geschikt. Je moet voor iedere vrouw andere technieken en andere producten gebruiken, dat is heel individueel. 

 

Linda Shalabi’s tips en productaanbevelingen:

Als je vindt dat het haar te droog is en je wilt het haar wat losser maken, gebruik dan olie om de look af te maken. 

Was krullend haar met Hydrate Cleansing Conditioner. 

Ik vind dat je niet veel shampoo hoeft te gebruiken, omdat krullend haar al van nature droog is. Als je het te veel wast, raakt het haar beschadigd. Daarom kun je het beter alleen met een cleansing conditioner wassen, omdat deze het haar tijdens het wassen hydrateert.

Houd je haar licht met haarverzorgingsproducten zonder siliconen en parabenen.

Ik vind belangrijk wat er in haarverzorgingsproducten zit, maar ik let nog meer op wat er niet in zit. Producten zonder siliconen en parabenen maken het haar lichter, ze bezwaren het haar minder en laten geen laagje op je haar achter. 

Gebruik droogshampoo tussen wasbeurten door.

Ik was mijn haar misschien twee à drie keer per week en daartussen gebruik ik droogshampoo.

More about Authentic Beauty Movement

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF