Laat jezelf zien:

Laat jezelf zien:

wat betekent authentieke schoonheid voor jou?

Stories

Schoonheid draait niet om perfectie. De creatieve deelnemers aan de Authentic Beauty Movement vormen juist het beste bewijs dat ware schoonheid in kleine en grote imperfecties zit. Zij vertelden ons waarom authentiek het nieuwe cool is en hoe zij hun creatieve werk interessant houden door eerlijke schoonheid boven perfectie te verkiezen.

Victoria Hunter (hair stylist and colourist)
Authentieke energie en de schoonheid van natuurlijke kleuren
Victoria Hunter (haarstyliste en kleurenexpert, Whittemore House Salon, New York, Verenigde Staten)

 

Victoria is een goeroe op het gebied van haarkleur en zij reist de hele wereld over om professionele haarstylisten te leren hoe je met haar verftechniek voor natuurlijke kleuren zorgt. Voor het beeldmateriaal van Authentic Beauty Concept gaf ze het haar van Chloe Nguyen, Annabelle Belmondo, Erika Palkovicova en Gabrielle Rul  een subtiele glans. Authentieke schoonheid draait voor haar om positiviteit.

"Het gaat allemaal om onze energie. Authentieke schoonheid is echt, ze is waar, ze is niet nep, ze is meer een soort energie en in balans met energie. Als ik tijdens mijn werk een ruimte inloop, voel ik de energie van die ruimte en van de mensen die daar zijn."

Victoria's hele carrière stond in het teken van de aantrekkelijke imperfecties die de kleuren uit de natuur zo speciaal maken.

"Wij verven haar in veel lagen en heel driedimensionaal, dus niet alleen maar aan de oppervlakte. Je moet denken als een architect, over vormen en plaatsing. Het was een heel goed idee om me te gaan bezighouden met haar verven, omdat ik me eindelijk vrij voelde. Ik voelde me meer een kunstenaar en ik wist dat dit de toekomst is, omdat dit op de natuur lijkt. Met folie wordt het haar vanaf de haarwortel tot de punt in dezelfde kleur geverfd en dat is niet natuurlijk. De vacht van een dier is bijvoorbeeld niet perfect, net als het haar van kinderen en haar dat door de zon is gekleurd. Als je haar verft, creëer je dus iets natuurlijks. Er is niets beters dan het nabootsen van de natuur."

Tyler Johnston (session stylist)
Authentiek haar en inspiratie van de straat
Tyler Johnston (sessiestylist  Londen, Verenigd Koninkrijk)

 

Tyler is een sessiestylist  die vaak samenwerkt met de grootste namen in de wereld van mode, beauty, fotografie en met een rij van internationale beroemdheden. Hij was erbij om het haar van Annabelle en Gabrielle authentiek mooi te maken. Tylers stijl houdt in dat hij zijn werk aanpast aan de persoonlijke eigenschappen van de mensen met wie hij werkt.

"Ik vind het belangrijk om eerlijk en oprecht te zijn en om het haar authentiek te laten zijn. Ik creëer een look die het individu in de schijnwerpers zet en die de aard van de persoon met wie ik werk, belicht. Haar moet eruit zien als een onderdeel van een persoon en moet niet los van die persoon staan."

Tylers werk mag dan wel op de covers van de grootste modebladen, op de meeste glamoureuze rode lopers en op de catwalks van de bekendste vier fashion weeks te zien zijn, maar hij wordt door heel verrassende bronnen geïnspireerd.

"Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van de straat. Ik ben geen kapper die in tijdschriften kijkt of afkijkt wat andere kappers doen. Als ik ergens ter wereld aan het werk ben, geven de straat, subculturen en dingen die ik om me heen zie mij inspiratie. Ik neem die inspiratie mee in mijn werk. Ik knip vaak scheve, gekke kapsels. Die noem ik antihoofdvormen, omdat ze tegen de natuurlijke balans ingaan. Ik houd van dingen die net verkeerd zijn. Als iemand een beetje raar of fout is, probeer ik daar iets mee te doen. Steeds maar het juiste doen, is te makkelijk."

Miranda Joyce (makeup artist)
Imperfecte gezichten en authentiek minimalisme
Miranda Joyce (make-upartieste, Londen, Verenigd Koninkrijk)

 

Miranda vond haar eigen, unieke pad naar de wereld van beauty en mode. De Britse make-upartieste begon als "saxofoniste in een zevenkoppige vrouwenband", waardoor zij eerst haar en make-up voor videoclips deed en later voor modetijdschriften. Voor de shoot van Authentic Beauty Concept heeft ze een subtiele look gecreëerd waar de natuurlijke schoonheid van de modellen in uitkomt. Ze denkt dat ze haar bijzondere carrièrepad te danken heeft aan haar goede intuïtie en haar oog voor de eigenheid van ieder gezicht.

"Ik houd van imperfectie. Dat is juist de schoonheid van een gezicht. Perfectie is saai. Ik vind niet zozeer make-up geweldig, maar gezichten. Ik houd van alles wat interessant is aan gezichten. Daarom probeer ik nooit perfectie te bereiken, het gaat altijd om imperfectie. Die imperfectie maakt de beste modellen: zij zijn allemaal raar."

Miranda was precies op het juiste moment op de juiste plaats toen de tijdgeest vroeg in haar loopbaan de richting opging van de minimalistische look waar ze nog altijd veel mee werkt.

"Toen ik in de jaren negentig begon, was glamour in en het was een tijd van veel haar, lichaamsmake-up en supermodellen. Toen ging ik met (topmodefotografen) David Sims en Juergen Teller werken, waardoor ik heel veel heb geleerd. We deden iets nieuws en het was fantastisch. Het was een hele nieuwe kijk op make-up en esthetiek. Je werkte niet gewoon volgens een formule, maar het was een nieuwe manier om je uit te drukken, met totaal nieuwe make-up die niemand ooit had gezien. Dat was heel opwindend. Voor het eerst betekende geen make-up ook echt geen make-up. Het was een geweldige tijd."

Karen Kaiser (swedish fashion stylist)
Fijne mode en prettige echtheid
Karen Kaiser (modestyliste, New York, Verenigde Staten)
 

Karen kwam ook via een omweg in de modestyling terecht. Tegenwoordig staat ze in modekringen bekend om haar liefde voor strakke lijnen, natuurlijke texturen en ongecompliceerde looks. Haar werk wordt op subtiele wijze beïnvloed door haar wetenschappelijke achtergrond.

"Ik heb biologie gestudeerd, wat een beetje ongebruikelijk is. Ik wilde mensen eerst op een wetenschappelijke, fysieke manier helpen. Nu is dat esthetischer geworden en kan ik mensen een goed gevoel geven. Ik ben echt een mensenmens. Ik houd van verbinding met mensen en ik houd ervan om ze een goed gevoel te geven."

Wat de look ook is, mode moet er net zo goed uitzien als ze voelt. Karen heeft voor de shoot van Authentic Beauty Concept samengewerkt met de rest van het team en de vier modellen om de minimalistische outfits te vinden die hun unieke persoonlijke eigenschappen naar voren zouden brengen zonder dat ze te overheersend worden.

"Ik vind dat er echtheid en comfort moet zijn. Mensen moeten zich goed voelen in de kleren die ze aantrekken en ze moeten op een bepaalde manier zichzelf kunnen zijn. Als iemand zich goed voelt in wat hij draagt, zie je dat op de foto's. Het is echt zo dat je het op een foto ziet als er een beetje persoonlijkheid in zit en er precies is begrepen wat iemand goed staat. Dat is volgens mij het makkelijke deel van het werk."

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF