Express Yourself - Hoe ontwerp en maak je creaties?

Express Yourself - Hoe ontwerp en maak je creaties?

Zes influencers van de Authentic Beauty Movement vertellen ons hoe hun kunstzinnige ideeën werkelijkheid worden

Stories
Igor Josifovic ontwerpt en maakt interieurontwerpen met behulp van planten
Igor Josifovic, hoe ontwerp en maak je creaties?

 

Voor iemand die co-auteur is van een boek, zijn eigen succesvolle blog beheert en ook werkt als social media manager voor interieurontwerp, heeft Igor Josifovic veel inspiratie voor het ontwerpen en creëren.

1. De innerlijke creativiteit: "Ik wil mensen inspireren om niet alleen op zoek te gaan naar de creativiteit die ik ze laat zien, maar ook om te zoeken naar hun eigen creatieve authenticiteit."

2. Creatieve inspiratie: "Ik vind creativiteit van binnenuit, maar ook van buitenaf, bijvoorbeeld door te lezen, yoga te doen of gewoon in de natuur te wandelen."

3. Een vermoeden: "Ik denk dat iedereen op een zeer authentieke manier creatief kan zijn als ze van binnenuit naar hun emoties kijken en luisteren."

Kom meer te weten over Igor Josifovic’s op planten geïnspireerde interieur.

Jessica Skye ontwerpt en maakt yoga en muziek
Jessica Skye, hoe ontwerp en maak je creaties?
 

Jessica Skye is een echte doorzetter. Als dj, briljante yogadocente en eigenaar van de Fat Buddha Yoga studio, heeft ze organische manieren gevonden hoe ze haar geweldige werk ontwerpt en creërt.

1. Kunst en ambacht: "Mijn werk is zowel kunst als ambacht. Muziek is kunst. De productie is een ambacht. Een yogaruimte ontwerpen is kunst. Het geven van een yogales is een ambacht."

2. Emotionele inspiratie: "Het draait allemaal om gevoelens. Ik raak geïnspireerd door alles wat emoties oproept."

3. Puur en eerlijk: "Yoga is de zuiverste vorm van beweging en het meest authentieke werk dat je je maar kunt voorstellen. Mijn benadering tot mijn werk met muziek en yoga is ongefilterd. Wat je ziet is echt wat je krijgt. Ik denk aan mezelf, aan anderen, maar ook aan wat ik uit het leven wil halen. Ik stuur erop aan dat ik mezelf trouw ben en al mijn werk op een voor mij authentieke manier doe."

Kom meer te weten over hoe Jessica Skye inspiratie vindt in yoga, muziek en reizen. 

Yanina Trapachka bestrijdt de traditionele vakmanschap
Yanina Trapachka, hoe ontwerp en maak je creaties?
 

Yanina Trapachka is een Poolse moderedacteur en eigenaar van een agentschap die onze traditionele kijk op vakmanschap bestrijdt. Lees haar inspiratie in wat haar helpt te ontwerpen en creëren.

1. Liefde en passie: "Het beste aan mijn werk is dat ik de kans krijg om te doen waar ik van hou, projecten te ontwikkelen op basis van dromen en alles met oprechte passie te doen. Ik vind het heerlijk om gewoon op mijn eigen manier dingen te mogen doen, als anderen op mijn visie vertrouwen en in mijn creatieve proces geloven."

2. De menselijke factor: "Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de mensen die ik ontmoet, de projecten waar ik aan werk en de plaatsen waar ik naartoe reis."

3. Kunst op sociale media: "Het maken van creatieve content op sociale media is uitgegroeid tot een soort kunstvorm. Als ik de impact zie die een foto of video heeft veroorzaakt nadat het is gepubliceerd op Instagram, dan lijkt het vaak een klein kunstwerkje."

Kom meer te weten over Yanina Trapachka's creatieve leven in Warschau. 

Astrid Eudelines kunstzinnige ideeën zijn vaak gebaseerd op papier
Astrid Eudeline, hoe ontwerp en maak je creaties?
 

Astrid Eudeline is een geweldige doe-het-zelf-blogger, modestylist, stop motion-maker, papierkunstenaar en schrijver. De Franse kunstenaar gebruikt zowel traditionele als creatieve methoden om te kunnen ontwerpen en maken.

1. De basis: "Als ik een nieuw doe-het-zelfproject begin, kan mijn proces heel anders zijn, afhankelijk van of ik iets maak wat alleen voor mijzelf is of dat ik een samenwerking met iemand anders aanga. Toen ik bijvoorbeeld begon te werken aan een papierkunstproject met Authentic Beauty Concept, wist ik dat ik zou werken met puur pastelkleurig papier, dus het resultaat moest minimalistisch en uniek zijn."

2. Inspiratie opdoen: "Ik begin met het opschrijven van mijn ideeën en het schetsen van een aantal concepten. Daarna ga ik op internet op zoek naar inspiratie die aansluit bij mijn ideeën. Ik gebruik regelmatig Pinterest en ik vind het heerlijk om moodboards te maken om te zien hoe ik verschillende kleuren of materialen ga combineren." 

3. Ontwerpen en maken: "Tenslotte teken ik mijn idee op papier of schets het op de computer, koop ik wat ik nodig heb en zodra ik alle materialen en gereedschappen heb, begin ik met het maakproces."

Kom meer te weten over Astrid Eudelines papierkunst. 

Christine Friberg geeft een eigen twist aan haar vakmanschap
Christine Friberg, hoe ontwerp en maak je creaties?
 

Christine Friberg betwist ook de traditionele gedachte over de definitie van ambacht. De Zweedse modestylist, creatief adviseur, clubpromotor en dj heeft een zeer moderne aanpak in de manier waarop ze haar werk ontwerpt en creëren.

1. Leiderschap: "Ik nam altijd al graag het voortouw om iets te veranderen waar ik in geloof en omdat ik zelf de verandering wil zijn die ik om me heen wil zien."

2. Een inspiratiebron zijn voor anderen: "De kracht komt voor mij voort uit de wens om een inspiratiebron te zijn voor mensen die hun eigen kracht vinden om veranderingen te bewerkstelligen."

3. Een rolmodel zijn voor mijn dochters: "Dat ik een moeder ben van twee dochters speelt ook een grote rol. Ik wil dat mijn dochters weten dat ze kunnen doen en zijn wat ze willen, terwijl ik ondertussen het goede voorbeeld blijf geven. Het mooiste is dat ze trots op me zijn dat ik mijn eigen gang ga en ik zou graag zien dat ze hetzelfde doen."

Ina Lekiewicz over een van de belangrijkste componenten van de Authentic Beauty Concept-formule
Ina Lekiewicz, hoe ontwerp en maak je creaties?
 

Ina Lekiewicz is een Londense modefotograaf en oprichter van haar eigen tijdschrift, Unpolished. Zoals de naam al doet vermoeden, is Ina's tijdschrift een getuigenis van de authentieke schoonheid in de modefotografie die ze vaker zou willen zien. Lees hier hoe ze haar fotografie maakt en ontwerpt:

1. Analoge fotografie: "Het geeft me veel vrijheid en er zit meer ziel in dan bij digitale, overbewerkte fotografie."

2. Minimaal retoucheren: "Ik blijf altijd zo min mogelijk retoucheren en vind schoonheid in natuurlijke, filmische situaties."

3. Inspiratie: er zijn veel alledaagse dingen die Ina en haar werk inspireren. "Mijn inspiratie zou kunnen komen van reizen, kunst, het dagelijks leven en de mensen die ik ontmoet."

 

 

Hoe ontwerp en maak je creaties? We vroegen zes leden van de #authenticbeautymovement om hun mening over creatieve authenticiteit

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF