Mijn kunst: Astrid Eudeline

Mijn kunst: Astrid Eudeline

De kleurrijke creatieve kunst van de Franse papierkunstenaar

Stories
Astrid Eudeline haalt de inspiratie voor haar creatieve kunst overal vandaan
Astrid Eudeline’s creatieve handwerk en papierkunst
 

Astrid Eudeline is een Franse doe-het-zelf-blogger, modestylist, stop motion animatiemaker, papierkunstenaar en schrijver. Het komt erop neer dat ze een fantastische kunstenaar is. Het vouwen en plakken van geometrische 3D-decoraties uit kleurrijke vellen papier klinkt als kinderspel (zowel letterlijk als figuurlijk), maar in de handen van de Franse papierkunstenaar wordt het creatieve kunst. Het  multitalent werkt als kunstenaar ook met verschillende andere middelen, maar juist haar affiniteit met een van de eenvoudigste materialen die er bestaan, papier, maakt haar actief onderdeel van de #authenticbeautymovement.

Geïnspireerd door de pastelkleuren van het merk en het minimalisme van zowel de verpakking als de ingrediënten, besloot ze eenvoudige vormen te creëren die tot leven komen als ze in trosjes worden opgehangen of worden gevuld met gedroogde bloemen, alledaagse voorwerpen en decoratieve prullaria. Met speciale software kan ze concepten en ideeën omzetten in perforaties op een enkele pagina, die met weinig meer dan een beetje lijm (en haar eigen twee handen) worden omgezet in driedimensionale objecten.

Het is prachtig en eenvoudig creatief handwerk, een talent dat voortkomt uit het gebrek aan ander creatief talent, vertelde Astrid ons. "Ik hou ervan om met kleuren te spelen en mooie objecten te maken. Ik vind het zo frustrerend dat ik niet goed kan tekenen, maar  papierkunst helpt me om mezelf uit te drukken en om de beelden die ik in mijn hoofd heb tot leven te wekken. En bovendien heeft het me geleerd geduld op te brengen."

Astrid Eudeline’s merk voor houten decoraties, Little Anana, is ook echt creatief handwerk, maar dan gemaakt van een ander materiaal
Wat is de inspiratie voor Astrid Eudeline’s handwerk en papier kunstprojecten?
 

Astrid woont in Zuid-Frankrijk, "omgeven door de bergen en de oceaan", zoals ze het beschrijft en voegt daaraan toe: "Alles om me heen inspireert me. Ik kijk altijd om me heen en maak foto's van dingen die ik leuk vind en die me kunnen inspireren als ik een creatieve opkikker nodig heb of zin heb om op zoek te gaan naar nieuwe ideeën." Hoewel ze een perfectionist is, kan ze de potentiële schoonheid van kleine gebreken waarderen. "Ik hou niet van onvolmaaktheid in mijn werk, maar ik hou wel van onvolmaaktheid in mensen. Het toont de echtheid van het leven. Het leven is niet perfect en dat is prima."

 

 

"Het leven is niet perfect en dat is prima." Vier de schoonheid van het onvolmaakte leven met de creatieve papierkunst van Astrid Eudeline! @astrideudeline 

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF