Mijn schoonheids uitstapje

Mijn schoonheids uitstapje

Mindful reizen met tips van dj en yogadocent Jessica Skye

Stories
Jessica Skye's natuurlijke schoonheid wordt nog eens versterkt door haar lange haar
Jessica Skye, dj en yoga expert
 

Een yogi die ook dj't lijkt misschien een verrassende combinatie, maar Jessica Skye doet het echt. Overdag runt ze Fat Buddha Yoga, geeft ze lessen, organiseert ze evenementen en retraites en ontwerpt ze yogaproducten. 's Nachts draait ze ergens in de grote wijde wereld haar favoriete platen. Ze is recht door zee, altijd oprecht en aanwezig in elk aspect van haar leven. Haar uiteenlopende activiteiten geven simpelweg verschillende aspecten van creatieve authenticiteit weer.

"Toen ik de stap maakte om Fat Buddha Yoga op te zetten, ging het allemaal om het creëren van een moderne benadering van yoga om het toegankelijk en leuk te maken, op een manier die voor mij authentiek was," legt ze uit. "In de muziek draait het allemaal om expressie, afhankelijk van hoe ik me voel, wat het publiek uitstraalt en hoe de sfeer is. Hoe dan ook, het lukt me altijd om mezelf te blijven en zo probeer ik een goed gevoel te creëren in de ruimte."

We spraken met Jessica over haar reistips voor een schoonheidsuitstapje en haar favoriete locaties en we ontdekten hoe ze voor haar prachtige lange haar zorgt als ze onderweg is.

Jessica Skye op schoonheidsuitstapje
Jessica’s uitstapjes – yogaroutines, dj-sets en internationale reizen
 

Een bestemming is niet alleen de fysieke plek die je bezoekt tijdens een reis: het kan ook een plek zijn die je juist binnenin jezelf vindt. Volgens Jessica is "in je hoofd" de beste plek om in contact te komen met je innerlijke rust. Het beste deel: je bent er zo, zonder dat je echt hoeft te reizen. Maar om er mentaal te komen, helpt het om een fysieke ruimte te creëren waar je even kunt ontsnappen. Als yogadocent is Jessica ook goed thuis in meditatietechnieken en legt uit: "Geestelijke rust en ruimte zorgt voor kalmte, maar dat bereik je alleen als je helemaal opgaat in iets dat je van al het andere afleidt.” Voor Jessica wordt dit versterkt door de juiste sfeer. "Ik hou heel erg van geuren, kleuren, lichten, geluiden en de sfeer. Een zintuiglijke ervaring is zoveel beter. Even ontsnappen aan de werkelijkheid is net zo makkelijk als het uitvoeren van een yogaroutine. Af en toe is het juist het tegenovergestelde van yoga en vind ik het op de dansvloer. Ondergedompeld in de menigte, tussen lichten, geluiden en bewegingen raak ik los van alles wat er buiten die ruimte gebeurt."

Jessica houdt ook van het echte werk: "Reizen en een land ontdekken zoals het werkelijk is." Als het gaat om fysieke reisbestemmingen is Zuidoost-Azië haar favoriete plek om even te kunnen ontsnappen. Ze houdt vooral van Sri Lanka en legt uit dat "de mensen zo vriendelijk zijn dat het aanstekelijk werkt. Een soort herinnering aan hoe je je hoort te gedragen en waarom." Het is duidelijk dat Jessica's favoriete bestemmingen verweven zijn met dat innerlijke gevoel van rust.

Maar Jessica's reisplanning draait niet altijd om haar eigen voorkeuren. Telkens als ze een nieuwe bestemming bezoekt, overweegt ze of haar klanten daar een yogasessie zouden willen doen. "Soms vind ik toevallig bestemmingen of worden ze me aangeraden. Ik reis naar de locatie om het zelf te zien en te voelen en ook om te ervaren wat het te bieden heeft. Het is anders dan een vakantie voor mezelf. Ik moet rekening houden met wat mijn klanten willen, want zij komen op de eerste plaats. Er is ongelooflijk veel aandacht voor detail, want het moet perfect zijn."

Jessica’s inpaktips voor op reis
 

Aangezien Jessica vaak reist, is ze een echte pro in inpakken. Tijdens een vlucht zijn dit haar meest essentiële schoonheidsproducten:

  • Gezichtsspray voor in het vliegtuig,
  • reisverpakkingen van haar favoriete shampoo en conditioner,
  • voorbeeldmonsters van gezichtscrème: een geweldige manier om die schoonheidsproducten efficiënt te gebruiken,
  • reisverpakkingen van haar cleanser, serum en hydraterende crème,
  • kleine verstuiver voor haar favoriete parfum.

Als Jessica een lange afstandsvlucht neemt, zegt ze: "Ik moet me comfortabel voelen, dus ik kies normaal gesproken voor een sportieve tweedelige set - een trainingsbroek met bijpassende capuchontrui - zodat ik me nog steeds knap voel. Als ik naar een warme bestemming vlieg, zorg ik ervoor dat ik een korte broek en een t-shirt in mijn handbagage heb."

Als ze een korte afstandsvlucht heeft, zegt Jessica: "Dan draag ik wat ik wil. Soms moet ik direct na de vlucht naar een optreden of evenement. Dus ben ik er al op gekleed en klaar om te gaan." Dat is wel iets wat een heleboel jet-setters zouden kunnen doen.

Jessica slaagt er altijd in om haar lange haar er fantastisch uit te laten zien, zelfs na een hele dag surfen
Hoe Jessica haar lange haar verzorgt
 

Jessica’s lange haar is een van haar handelsmerken, het is altijd te zien als ze een yogaroutine doet of als ze op een dj-set danst, dus ze zorgt er extra goed voor dat het er mooi blijft uitzien. Hoe verzorgt Jessica haar lange haar als ze onderweg is? "Ik probeer mijn haar buiten de zon te houden, was het zoute zeewater er zo snel mogelijk uit en ik neem ook een haarborstel mee naar het strand. 's Nachts smeer ik er haarmaskers in en daar slaap ik mee om te voorkomen dat mijn haren in hooi veranderen als ik gesurft heb." Jessica is een ware expert in het in balans houden van schoonheidsverzorging en reizen, ongeacht waar ze zich bevindt.

@iamjessicaskye kan een "gevoel van rust" vinden in een yogales, op een dansvloer... of tijdens haar internationale reizen.

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF