Mijn stadsvisie: Yanina Trapachka over Warschau

Mijn stadsvisie: Yanina Trapachka over Warschau

De Poolse moderedacteur en eigenaresse van een agentschap laat ons haar stad zien

Stories
Yanina Trapachka’s echte mode
Yanina Trapachka’s stijlvolle canvas

 

Inspiratie is niet iets waar Yanina Trapachka naar hoeft te zoeken: ze vindt het overal om haar heen in haar dagelijks leven in Warschau. Ze vertelt ons: "Als ik 's morgens een van de mooiste bruggen van de stad oversteek en zie hoe het stadslandschap ontwaakt in het ochtendlicht, dan is dat nog maar het eerste moment van de dag dat me inspireert om te creëren."

Yanina Trapachka is een Poolse moderedacteur en eigenaresse van een agentschap. Ze omschrijft zichzelf voornamelijk als een "creatieve geest." Yanina staat bekend en wordt gevolgd om haar luxueuze, maar echte modegevoel, vaak in simpele, monochrome tinten. Het zorgvuldig samengestelde zwart-witte doek dat ze op haar Instagram creëert is het bewijs dat ze overal schoonheid in kan vinden. Voor Yanina, begint die zoektocht met "iets ongrijpbaars, een absolute kracht die van binnenuit komt, een deel van een karakter. Schoonheid komt voort uit de indruk die een persoon, situatie of object op mij achterlaat. Het is een zeer intense ervaring die zich niet aan regels hoeft te houden, omdat het buiten de regels om gaat." Zodra Yanina haar foto's heeft gemaakt, zegt ze: "Ik bewaar deze beelden op Instagram en Pinterest en verbind het momentum van de beelden later met elkaar in één creatief moodboard."

Over haar stad zegt ze: "Je hoeft alleen maar langs te komen om deze stad te begrijpen. Misschien word je er verliefd op, net als ik. Ik werd verliefd, bleef verliefd, en ben nog steeds verliefd na bijna tien jaar hier te hebben gewoond."

We vroegen Yanina om ons rond te leiden door Warschau en de stad te bekijken door haar roze bril.

Zelfs de kantoortrappen kunnen een canvas zijn
Een dag in Warschau
 

Als je, net als Yanina, de prachtige geschiedenis van de stad, het veelzijdige erfgoed en de echte mode wilt vastleggen voor op je Instagram, bekijk dan zeker haar aanbevelingen:

Ontbijt en lunch: "Begin je dag goed met een ontbijt bij Sam Powiśle, Stor Café aan de Tamkastraat of bij Krem Café aan de Śniadeckichstraat. Maak een wandeling door de Oude Binnenstad van Warschau en ga lunchen bij La Sirena, het beste Mexicaanse restaurant van de stad."

Stadsfavoriet: Yanina's favoriete gebied is Sródmieście vanwege de "schattige straatjes, bloemenverkopers, kleine cafés en heerlijke bakkerijen" zoals ze het noemt. De centraal gelegen wijk huisvest ook de plek waar ze haar dagelijkse koffie haalt: "Café Między Nami is mijn favoriete plekje in de stad, na mijn appartement en mijn kantoor."

Ontdek de omgeving tijdens een wandeling: "Ga 's middags naar Śródmieście en bezoek Mysia 3, een conceptwinkel met een fotogalerie op de bovenste verdieping. De volgende straten zijn ook geweldig om door te lopen: Poznańska, Mokotowska en Krucza. En anders is het Neon Museum altijd een aanrader."

Eten en drinken: "De beste plek om te dineren is Bar Regina, waar de Italiaanse keuken en de Chinese keuken elkaar ontmoeten: mijn favoriete maaltijd is Generaal Tso's kip. Sluit af met een drankje in Bar Wozownia en Weles. Deze bars liggen heel dicht bij elkaar, dus probeer beide te bezoeken. Of ga naar Bar Weles."

Między Nami Café in Warschau
De beste reistips voor Warschau
 

Overnachten: Yanina beschrijft het Autor Rooms-hotel als een “mooi stadsgebouw in Parijse stijl."

Autor Rooms-hotel in Warschau

Eten: Naast de bovengenoemde plaatsen geeft Yanina nog een aantal fantastische tips: "ontbijt bij Charlotte en lunchen bij Veg Deli, Bibenda of Dziurka od Klucza." Er is altijd tijd voor een paar zoetigheden, dus vergeet niet om bij Lukullus aan de Chmielnastraat langs te gaan. En om af te sluiten met een heerlijk diner raadt Yanina Der Elefant en Opasły Tom aan.

Ontbijt bij Charlotte in Warschau

Winkelen: "Waar je echt naartoe moet is Galilu op Koszykowa, met een grote selectie aan cosmetica en parfums."

Hotspot voor schoonheid: "Nail & Beauty Bar aan de Mokotowskastraat zit op een geweldige locatie, op een kruispunt, waar ik graag bij het raam zit om naar de mensen te kijken op straat."

Yanina Trapachka @diaryofdays toont ons de authentieke schoonheid van Warschau als een hedendaagse vrouw die verliefd is op haar mooie woonplaats.

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF