Mijn stadsvisie: Christine Friberg’s Göteborg

Mijn stadsvisie: Christine Friberg’s Göteborg

Een persoonlijke gids voor het beste eten, bezienswaardigheden en de street style van de op één na grootste stad van Zweden.

Stories
Street style: Christine Friberg drinkt bubbelthee bij Foridas in Göteborg.

Wie een label op Christine Friberg probeert te plakken, zou het behoorlijk lastig vinden om er slechts één te mogen kiezen. De Zweedse moeder van twee werkt als modestylist, creatief adviseur, clubpromotor en dj. Behoorlijk eclectisch, maar tot nu toe, erg rechttoe rechtaan. Maar je kunt ook nog "activist" toevoegen aan haar lijst met beroepen. "Ik leid een volledig vrouwelijke/trans-/niet-binaire club die vrouwelijke dj's en producers onder de aandacht wil brengen. Voor mij is het belangrijk om een plek te creëren waar iedereen zich veilig voelt, erbij hoort en waar iedereen zichzelf kan zijn", legt ze uit en ze voegt eraan toe dat ze hoopt "een meer gelijkwaardige scène te bereiken in de elektronische house- en technomuziek."

Wat voor Christine alles met elkaar verbindt zijn haar onderliggende normen en waarden. "Mijn werk is heel creatief. Ik krijg de kans om datgene waar ik voor sta en waar ik in geloof om te zetten in een verhaal dat anderen kan inspireren. Zowel in mijn modewerk en als dj kan ik mijzelf zijn en anderen inspireren om hetzelfde te doen."

Haar werk, "een mix tussen kunst en ambacht", inspireert natuurlijk niet alleen maar anderen, maar vereist in de eerste plaats dat ze zelf geïnspireerd moet worden. Gelukkig vindt ze haar inspiratie op precies dezelfde plaatsen als waar ze het deelt. "Ik raak altijd geïnspireerd door muziek, door mijn omgeving en door anderen die hun eigen gang gaan en altijd maar blijven doorgaan."

De Älvsborgbrug over de Göta älv-rivier in Göteborg
Göteborg met ster in street style Christine Friberg

 

Volgens Christine moet iedereen de op een na grootste stad van Zweden een keer bezocht hebben. "Göteborg is een mooie en gastvrije stad, met veel groen en een prachtige omgeving. Het is een havenstad met een fantastische eilandengroep. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid en een zeer open sfeer. Als ik er niet ben, mis ik echt de frisse lucht en de aanwezigheid van de zee." 

Het gaat echter niet alleen om de natuur, maar het is ook "een stad waar je veel diversiteit kunt zien, met veel creatieve mensen die graag samenwerken en van hun werk kunnen genieten. Het is een stad met een kloppend hart."

Als dj zou Christine's playlist van Göteborg nummers bevatten van een aantal producers uit de muziekscene van de stad, zoals The Knife, Shakarchi & Stranéus, Genius of Time, Birds ov Paradise en Arkajo.

Met deze soundtrack aan, gaan we samen met Christine op reis door Göteborg om de plaatsen te ontdekken waar zij de nieuwste straatstijlen, unieke muziek texturen en nieuwe inspiratie voor haar werk vindt.

Röda Sten voor een vegetarische brunch in Göteborg
Christine Friberg’s hoogtepunten van Göteborg

 

Goedemorgen: "Ik begin mijn dag in mijn favoriete Italiaanse koffietent, Bar Centro. Hier zie je 's morgens alle Göteborgse creatievelingen met een kopje koffie. Het is ook een geweldige plek om je te laten inspireren door street style, door de mensen te bekijken die langs het grote raam van het café lopen."

Zonnegroet: "Na het ontbijt ga ik naar Hagabadet voor een yogales en om even te ontspannen in de sauna."

Lunchtijd: "Ik spreek af met een vriend voor een veganistische lunch bij een van de food trucks die je overal in de stad ziet. Bij de Magasinsgatans kan je de meest stijlvolle mensen van de stad eten zien bestellen tijdens hun lunchpauze. Op een zondag zou ik naar Röda Sten gaan voor hun fantastische vegetarische brunch: zomers hebben ze overdag feestjes met fantastische dj's op hun terras."

Tijd om te shoppen: "Beyond Retro heeft een enorme selectie aan vintage schatten."

Bijkomen: "Trädgårdsföreningen is een grote openbare tuin waar je kunt rondlopen en je gedachten op een rijtje kunt zetten, waar je in de zomer op het gras kunt liggen en gewoon kunt genieten van alle geuren en al het groen. Mijn favoriete plek onder alle weersomstandigheden is de palmboomhut."

Zonsondergang: "Ik kijk graag naar de zonsondergang bij de brug in de haven van Röda Sten."

De hele nacht dansen: "Voor een gezellig avondje uit ga ik naar een van de kleine en gemoedelijke plekken zoals Kino, Boca-Boca of Studio HPKSM, waar ik graag dans wanneer een van de grote dj's in de buurt draait, als ik zelf niet achter de draaitafel sta. Als je de textuur in muziek echt wilt voelen, moet je naar een evenement gaan van la fênetre sêcrete. Dat is een groep fantastische mensen die in de vrijheid van muziek en kunst geloven en in de noodzaak om zich uit te drukken. Ze combineren beeldende kunst, kunstwerken, sculpturen en lichtinstallaties van verschillende kunstenaars met elektronische dansmuziek die door getalenteerde dj's wordt geselecteerd. Op een van hun locaties is een open ruimte en dat is waarschijnlijk mijn favoriete plek. Er is iets magisch aan het spelen van een set in de open lucht in de natuur: als de zon dan opkomt en je ziet de mensen met ziel en zaligheid voor je dansen. Ik vind het geweldig wat ze uitdragen en dit delen met iedereen die mee wil doen."

 

 

Als creatief adviseur en modestylist haalt ze haar inspiratie uit street style, clubpromotie en dj'en. Ze leidt ook een volledig vrouwelijke/trans-/niet-binaire club die vrouwelijke dj's en producers onder de aandacht wil brengen. Reis mee naar het prachtige Göteborg met @christinefriberg

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF