Mijn Ambacht: Igor Josifovic

Mijn Ambacht: Igor Josifovic

De creatieve influencer heeft het over authentieke inrichtingen en de unieke manier waarop hij planten gebruikt.

Stories
Igor Josifovic in zijn zelf ingerichte huis
Wie is Igor Josifovic?
 

Igor Josifovic is van alle markten thuis. De in München gevestigde creatieve Oostenrijker werkt als social media manager, blogger en verzamelaar van alles wat met interieurontwerp te maken heeft. Hij is de creatieve geest achter de veelbelovende Happy Interior Blog, evenals co-auteur van het Urban Jungle Blog en het boek Urban Jungle: inspiratie voor een huis vol groen. Zijn unieke, veelzijdige werk breidt niet alleen de traditionele ambachtuit: het gaat nog veel verder. Igor benadrukt hoe "het verzorgen van planten een bewust moment voor mezelf is. Ik geef mezelf een uur de tijd om zowel voor mijn planten als voor mezelf te zorgen. Ik zet mijn telefoon uit, luister naar mijn favoriete muziek en ik besteed tijd aan mijn planten door ernaar te kijken, ze te snoeien, water te geven en ze te besproeien op basis van hun behoeften. Deze time-out brengt me terug naar het nu en helpt me om mezelf in balans te brengen.” Igor’s kunstzinnige ideeën nodigen ons allemaal uit om planten en de natuur te verkennen, niet alleen als bron voor interieurdecoratie, maar ook om weer in contact te komen met onszelf.

Igor met zijn laatste creatieve project: aardewerk in de vorm van een blad.
Igors vakmanschap: ambachtelijke creativiteit
 

Als er iets is dat alle creatieve inspanningen van Igor met elkaar verbindt, is het wel zijn oog voor het verfraaien van ruimtes. En altijd is de natuur zijn gereedschap. "Ik haal inspiratie uit de schoonheid van planten. Hun bladeren, kleuren, patronen en texturen inspireren mein mijn werk. Planten halen de natuur naar binnen en voegen een levendig tintje toe aan elk huis." Daarom gebruikt hij natuurlijke materialen als beeldbepalende ingrediënten voor zijn interieurconcepten. Hij heeft echter een volledig eigen esthetiek en hij moedigt anderen aan om uit te zoeken wat voor hen werkt, in plaats van zijn stijl na te bootsen. "Ik wil mensen inspireren om niet alleen op zoek te gaan naar de creativiteit die ik ze laat zien, maar ook om te zoeken naar hun eigen creatieve authenticiteit. Ik denk dat iedereen op een individuele manier creatief kan zijn zolang we naar onszelf en ons gevoel luisteren." 

Naast de planten die zo prominent aanwezig zijn in zijn interieurconcepten, is zijn passie voor aardewerk een andere bron voor zijn kunstzinnige ideeën. Elke maandag gaat hij naar een pottenbakkersatelier om iets nieuws te maken. Hoewel hij zichzelf een amateur noemt, benadrukt hij dat "ambachtslieden mensen zijn die door hun creaties een kunst of vakmanschap in leven houden", los van het niveau. Iedereen kan ambachtelijk bezig zijn, door iets met eigen handen te maken of door de eigen persoonlijkheid visueel uit te drukken. Of het nu gaat om het in huis halen van planten, foto's aan de muur te hangen of een schitterend vintage voorwerp op een plank te plaatsen: al deze dingen helpen om een ambachtelijk gevoel in huis te brengen.

Igor vindt authentieke schoonheid op de meest ongebruikelijke plekken. "Gedachten kunnen prachtig zijn. Handelingen kunnen prachtig zijn. Ambachten kunnen prachtig zijn. Echte schoonheid schuilt in de kleine onvolkomenheden. Ze herinneren ons eraan dat iedereen anders is en dat perfectie een illusie is!" Misschien zijn dit wel gedachten die we allemaal kunnen toepassen.
Hoe vind je authenticiteit in interieurontwerp
 

Igor heeft ook een ingetogen aanpak om inspiratie op te doen en authentieke kunstzinnige ideeën te bedenken. Voor hem is "authenticiteit iets dat echt van binnenuit komt. Het is iets dat zich uit in onze dagelijkse benadering van het leven, zonder dat we er veel over nadenken. In feite zijn we zo gecodeerd." Hij gelooft dat "alles wat we doen een soort stempel van onze persoonlijkheid zou moeten hebben. We moeten niet bewust dingen van anderen kopiëren, maar als het vergelijkbaar is met wat iemand anders heeft gedaan en we hebben onze persoonlijkheid en passie een beetje in het eindresultaat gestoken, dan is het in mijn ogen authentiek." Igors kunstzinnige ideeën gaan altijd voor een deel over het helpen van anderen bij het vinden van hun creatieve authenticiteit en hun eigen interieurstijl. "Ik zie mezelf als iemand die mensen inspireert en helpt hun eigen creatieve authenticiteit te ontplooien. Daarnaast wil ik persoonlijkheid in de ruimte aanbrengen door er details aan toe te voegen die gaan over de persoon die in die ruimte woont.

Igor vindt authentieke schoonheid op de meest ongebruikelijke plekken. "Gedachten kunnen prachtig zijn. Handelingen kunnen prachtig zijn. Ambachten kunnen prachtig zijn. Echte schoonheid schuilt in de kleine onvolkomenheden. Ze herinneren ons eraan dat iedereen anders is en dat perfectie een illusie is!" Misschien zijn dit wel gedachten die we allemaal kunnen toepassen.

 

 

 

"Iedereen is anders en perfectie is een illusie!" Happy Interiors blogger @IgorJosif over authentieke schoonheid

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF