In gesprek met een expert: Ismérie, haarstylist

In gesprek met een expert: Ismérie, haarstylist

De Parijse schoonheid, de salon-ervaring en een geheel nieuwe kijk op textuur van de Franse styliste

Stories

Als je een afspraak wilt maken bij Ismérie, zeg je simpelweg "chez Ismérie." De Franse haarstylist wilde niet dat haar haaratelier als een gewone salon zou voelen. In plaats daarvan wilde ze dat haar klanten bij "Ismérie thuis" komen, waar ze zich welkom voelen, kunnen ontspannen en bijkomen. "Vroeger werkte ik voor een grote salon waar je om het half uur een nieuwe klant had en altijd snel moest zijn," legt ze uit. "Ik had het helemaal gehad met die druk, dus toen ik besloot mijn eigen zaak te openen, wilde ik precies het tegenovergestelde. Ik wilde dat men zich thuis zouden voelen en dat ze de tijd zouden hebben om te vertellen hoe ze zich voelen en wat ze willen. Ik werkte een tijdje als thuiskapper en ik vond het erg leuk om naar het huis van de klant te gaan, waar we een drankje dronken, een praatje maakten, ontspanden en van de ervaring genoten. Als mensen ontspannen zijn, zijn ze opener en wordt het vertrouwen groter. Deze sfeer wilde ik echt behouden en die vriendelijkheid ook. Daarom bevindt de salon zich in een appartement, zodat mensen het niet kunnen zien vanaf de straat en het niet voelt alsof je in een etalage zit."

Texture Artist Ismérie leidt dit met prachtige kunst gevulde atelier in Parijs
Wat is die Parijse schoonheid voor jou?
 

Hoe past deze aanpak bij Parijs, de modehoofdstad die bekend staat om haar hoogstaande couture en glamour? Ismérie wijst erop dat er meer dan "één Parijs" is en dat zij zich toevallig net op dat deel van de stijlvolle bevolking richt dat behoefte heeft aan die ongedwongen stijl waar haar atelier bekend om staat. "Ik denk dat je een deel van Parijs hebt dat chiquer is, maar je hebt ook een nieuw soort klant, de BoBo's: de boheemse burgerij. Ze zijn zorgvuldig met hun aankopen, omdat ze zich zorgen maken over het milieu, dus zijn producten zonder schadelijke ingrediënten voor hen heel belangrijk." En wat bepaalt nou precies die "Paris undone chic"-look? Volgens Ismérie, "willen ze iets waar ze geen moeite voor hoeven te doen. Overal waar je komt, geldt een andere definitie van schoonheid en een ander idee van wat precies mooi haar is. Voor een bepaald deel van Parijs zijn die stijliconen ongetwijfeld Charlotte Gainsbourg, Lou Doillon... vrouwen die er natuurlijk uitzien alsof ze er geen moeite voor hebben gedaan."

Hoe bereikt Ismérie deze ongrijpbare stijl van het 'Franse meisje'? "Onze klanten willen niet volledig getransformeerd worden tijdens hun bezoek, ze willen zichzelf blijven en ze willen een stijl hebben die ze thuis kunnen nabootsen. We proberen het haar juist te volgen, in plaats van het tegen te werken en aan te passen. In het begin föhnden we gewoon, maar ik realiseerde me dat dit niet per se het gewenste resultaat opleverde voor de mensen. Tegenwoordig drogen we het haar op een ouderwetse manier, wat ironisch genoeg juist zeer moderne resultaten oplevert. We hebben droogkappen, zoals die je ziet op foto's uit de jaren '50, maar natuurlijk wel in een moderne versie. Het resultaat is losjes gedroogd, alledaags haar. En als je een klein beetje haarverzorging of stylingproducten nodig hebt om textuur aan te brengen, is het voor de klant nog steeds heel gemakkelijk om het thuis zelf te stylen."

Ismérie gebruikt het Authentic Beauty Concept op het haar van een klant
Ismérie’s authentieke attitude, aanpak en "atelier-appartement"

 

Uiteraard maakt haar attitude ten aanzien van schoonheid, kappers en klantenrelaties van Ismérie de perfecte advocate voor het Authentic Beauty Concept. De normen en waarden, filosofie en ingrediënten van het merk sluiten aan bij het doel van haar atelier en bij de wensen van haar klanten. De authentieke ervaring die ze in haar "atelier-appartement” zoekt, zit hem ook in de haarresultaten die met de Authentic Beauty Concept producten worden bereikt. In feite hebben de achterliggende filosofieën één ding gemeen, zoals Ismérie het stelt: "We proberen voortdurend te veranderen, terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan onszelf en datgene waar we in geloven. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende lokale kunstenaars die om de vijf à zes maanden onze muren beschilderen om zo een verfrissende sfeer te creëren in de salon. De kunstenaars mogen schilderen wat ze willen, omdat ik wil dat ze zich in alle vrijheid kunnen uitdrukken." Nu zij en het team dat met haar samenwerkt in het atelier zich hebben aangesloten, verheugt Ismérie zich op het uitbreiden van de #authenticbeautymovement. "Dat is het mooie van sociale media en alle manieren die er tegenwoordig zijn om met anderen in contact te komen. Het is eenvoudig om anderen te bereiken, maar mensen zijn ook kritischer over wat ze delen. Ik geloof dat we de juiste mensen al hebben gevonden die onze overtuigingen delen en nu gaan we er voor zorgen dat meer  gelijkgestemde mensen zich bij de beweging aansluiten." 

Ismérie nodigt ons uit in haar @atelier_ismerie, een prachtige ruimte waar je je thuis voelt

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF