Skip to Content

DUURZAME & VEGAN INGREDIËNTEN

We vinden het belangrijk om duurzame elementen te integreren in onze producten; een overtuiging die betekende dat we niet de makkelijke, vaste route moesten nemen, maar dat we producten moesten ontwikkelen met integriteit.

CAREFULLY SELECTED INGREDIENTS

SUSTAINABILITY

Om deze visie tot leven te brengen, hebben we gekozen voor zorgvuldig geselecteerde veganistische ingrediënten die vrij zijn van siliconen, sulfaten, parabenen, kunstmatige kleurstoffen en minerale oliën. Tot 95% van onze ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong**, waaronder kokosnoot- en jojoba-oliën, sheaboter, Fairtrade viooltjesrijstextract en biologisch afbreekbaar zetmeel. Voor zacht en glad haar zijn siliconen vervangen door plantaardige ingrediënten - meer concreet, door alkanen van rucola en kokosnoot en duurzame guar. Door de speciale samenstelling van de formule bevatten sommige producten zelfs geen specifieke vervanging voor siliconen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Daarnaast hebben we duurzame guar gebruikt met een goede biologische afbreekbaarheid; een goed voorbeeld van onze interesse in het selecteren van ingrediënten met een transparante waardeketen. Guar is vooral bekend als een verzorgend ingrediënt, dat het gevoel van het haar verbetert. Onze keuze voor duurzame guar betekent dat we in staat zijn om een hoge kwalitiet te leveren, terwijl we ook rekening houden met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Lees hier meer over het Sustainable Guar Initiative.

We believe in Vegan Formulas

Onze formules van plantaardige ingrediënten leveren een compromisloos resultaat op. Onze formules bevatten geen microkorrels of ingrediënten op basis van dieren* en we testen niet op dieren. 

We zijn ook erg blij dat al onze huidige veganistische producten geregistreerd zijn bij de Vegan Society™!

Lees meer over de Vegan Society™

We are PETA certified​

We zijn trots op ons officieel PETA-certificaat waarmee we als merk prestatiegerichte vegan formules van de hoogste kwaliteit aanbieden.

Nature Meets Science

Onze ingrediënten combineren het beste van de natuur en de wetenschap, met behulp van zuivere en eenvoudige formules die zo natuurlijk mogelijk zijn, zonder afbreuk te doen aan de prestaties en de vormgeving van de applicatie. Er zijn enkele ingrediënten die niet of niet onveranderd uit de natuur kunnen worden gehaald. 

Binnen het Authentic Beauty Concept zijn deze ingrediënten gezuiverd door middel van ultrasone extractie en stoomdestillatie, voor zuivere, performante formules. Dit is een zeer milde methode om natuurlijke ingrediënten te extraheren: de plantaardige ingrediënten worden omgeven door ultrasone golven om de plantencellen te openen en het geconcentreerde ingrediëntgehalte te verkrijgen. Door deze zachte methode blijven de voordelen ervan behouden. De concentraten worden vervolgens gedistilleerd met behulp van stoom zonder toevoeging van agressieve chemicaliën om de ware essentie van de ingrediënten te extraheren.

*Gebaseerd op ISO 16128

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
SALON FINDER
HEB JE VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP