Skip to Content

FAQ

We verzenden je pakket met GLS.

Wanneer je iets bestelt bij authenticbeautyconcept.nl, ontvang je automatisch een e-mail met de tracking van je bestelling nadat deze is verzonden. Je kunt de link in deze e-mail gebruiken om jouw pakket te volgen. Als je de link niet hebt ontvangen, of als er problemen zijn, neem dan contact op met info@authenticbeautyconcept.nl.

Voor bestellingen boven de € 50,- leveren we gratis binnen Nederland.
Onder een bestelwaarde van € 50,- bedragen de verzendkosten € 4,95.

Zodra we je bestelling ontvangen, wordt deze direct verwerkt, zodat je deze meestal binnen 2-3 werkdagen in huis hebt. Zodra de zending door de verzender is geregistreerd, ontvang je de verzendbevestiging per e-mail en kun je je pakket volgen.

Als de tracking van de verzending aangeeft dat je pakket is teruggestuurd naar de afzender, is het mogelijk dat je adres onjuist of onvolledig is of dat de pakketvervoerder om verschillende redenen niet kon leveren. Als we het pakket terugkrijgen, betalen we het aankoopbedrag terug en kun je opnieuw bestellen.

In de meeste gevallen heeft de bezorger het pakket bij de buren achtergelaten (met of zonder afleverinformatie in je brievenbus). De meeste gevallen kunnen binnen 2 dagen worden opgelost - iemand heeft het pakket in ontvangst genomen en jij komt erachter.

Het spijt ons dat de levering je niet heeft bereikt zoals het had moeten zijn. Goederen verlaten ons verzendcentrum altijd in perfecte staat. Toch kan het af en toe gebeuren dat pakketten onderweg beschadigd raken en de inhoud daardoor kapot gaat. Neem contact op met onze klantenservice via info@authenticbeautyconcept.nl. We zullen een oplossing vinden - beloofd!

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Neem contact op met onze klantenservice via info@authenticbeautyconcept.nl en wij gaan uitzoeken wat er is gebeurd en zullen een passende oplossing vinden!

Momenteel leveren we alleen binnen Nederland. Als je onze producten buiten Nederland wilt ontvangen, ga dan naar onze lokale websites voor informatie over de aankoopmogelijkheden in jouw land.

In onze online boutique bieden we momenteel de volgende betaalmethoden aan: iDEAL en Creditcard (mastercard of visa)

Je ontvangt je factuur direct per e-mail nadat je bestelling is verwerkt.

Indien je een bestelling wilt retourneren, neem dan contact op met onze klantenservice via info@authenticbeautyconcept.nl. Vermeld hierbij altijd het ordernummer en de artikelen die je wenst te retourneren.

De kosten voor retourzending zijn voor rekening van de klant.

De formules van de Authentic Beauty Concept verzorgings- en stylingproducten zijn vegan en bevatten geen dierlijke of van dieren afkomstige ingrediënten. Alle formules uit het Authentic Beauty Concept assortiment zijn geregistreerd bij de Vegan Society™.

Vrij zijn van oppervlakteactieve sulfaten, parabenen, siliconen, minerale oliën en kunstmatige kleurstoffen. Het zijn producten met integriteit, met ingrediënten die puur, eenvoudig, aangenaam en zorgvuldig geselecteerd zijn. Binnen Authentic Beauty Concept zijn sommige ingrediënten zelfs gezuiverd door middel van ultrasone extractie en stoomdestillatie.

Tot 95% van onze ingrediënten - inclusief water - zijn van natuurlijke oorsprong (gebaseerd op ISO 16128), waaronder kokosnoot- en jojobaolie, sheaboter, Fairtrade violetrijstextract en biologisch afbreekbaar zetmeel. Authentic Beauty Concept streeft ernaar om formules te creëren die zo natuurlijk mogelijk zijn zonder afbreuk te doen aan de prestaties en toepassing. Sommige ingrediënten kunnen niet of niet onveranderd uit de natuur worden gehaald en moeten worden bewerkt om ze oplosbaar te maken of te zuiveren. Daarom hebben sommige ingrediënten zowel natuurlijke delen als niet-natuurlijke delen door chemische bewerking.

Het feit dat de ingrediënten biologisch zijn, betekent dat ze van plantaardige of dierlijke oorsprong zijn en afkomstig zijn van speciale gecertificeerde biologische teelt, zonder beïnvloed te zijn door chemicaliën zoals pesticiden etc.
Authentic Beauty Concept heeft nog een ander doel: een veganistisch merk zijn. Al onze producten zijn veganistisch.

NATUURLIJK: Afkomstig uit natuurlijke bronnen, zonder opzettelijke chemische modificatie, 
NATUURLIJKE OORSPRONG: verkregen uit natuurlijke grondstoffen via specifieke chemische processen, met een minimum van 50% natuurlijk gehalte.  
ORGANISCH: Afkomstig van gecertificeerde biologische teelt. Niet genetisch gemodificeerd. De term BIO wordt ook gebruikt voor deze groep cosmetica.
VEGAN: Vrij van dierlijke producten en dierlijke bijproducten en hun derivaten.
ECOLOGISCH: Niet vervuilend, milieuvriendelijk.

We gebruiken geen parabenen als conserveringsmiddel. In plaats daarvan gebruiken we
Natriumbenzoaat (in Shampoo, Primer en Mousse), Fenoxyethanol (in conditioners en maskers, in versterkende mousse), Ethanol (in Hairspray en Dry Shampoo)

We hebben sulfaatvrije* producten gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten: 
Cocamidopropyl Betaine (Cocamidopropyl Betaine) 
Natriummethylcocoyltauraat (Natriummethylcocoyltauraat)
Natrium C14-16 alkeensulfonaat (Natriumzout van C12-16 alfa-olefinesulfonaat)

Bij Authentic Beauty Concept doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze cosmeticaproducten geen microplastics in het milieu brengen.

Nee, de Authentic Beauty Concept producten bevatten geen palmolie (of palmpitolie) als zodanig. Ze kunnen oppervlakte-actieve stoffen bevatten die gemaakt zijn op basis van palm(kernel)olie. Telkens wanneer Henkel derivaten van palm(kern)olie gebruikt, ondersteunen we duurzame bevoorrading.

Mensen met een allergie moeten het altijd op een klein oppervlak uitproberen. We kunnen niet garanderen dat er in dit geval geen allergische reactie optreedt bij het gebruik van onze producten als gevolg van pecannoten (Carya Illinoensis (Pecan) Shell Extract). Als je sterk allergisch bent voor noten, raden we je aan deze productlijn niet te gebruiken.

Omdat we alle producten hebben ontwikkeld op basis van het concept dat niet alleen het eindresultaat telt, maar het hele creatieproces, was ons doel om de ingrediënten zo te selecteren en te combineren dat het best mogelijke effect werd bereikt. Daarom kunnen we niet één bepaald ingrediënt aanwijzen dat verantwoordelijk is voor één bepaald voordeel. Het is altijd de hele formule die verantwoordelijk is voor de effectieve werking en voordelen die we claimen.

Dadel en kaneel zijn rijk aan proteïnen, vitaminen en zuren. Kaneel bevat ook essentiële oliën. Dankzij deze ingrediënten staan beide producten bekend om hun verzorgende en versterkende eigenschappen.

Mango is een cocktail van veel verschillende vitaminen zoals vitamine C + E, bètacaroteen en mineralen zoals kalium. Basilicum is zeer rijk aan essentiële oliën. In combinatie staan ze bekend om hun hydraterende en revitaliserende eigenschappen.

Pecannoten bevatten een zeer hoog gehalte aan vetzuren en vitaminen. Ahornsiroop bevat mineralen zoals calcium en kalium, maar ook glucose. In combinatie staan deze bekend om hun voedende en verzachtende eigenschappen.

Groene thee bevat vitaminen, aminozuren, tannines en catechines, die bekend staan om hun antioxiderende eigenschappen, in combinatie met limoen, dat bekend staat om zijn energiegevende eigenschappen en als antioxidant. Het is niet enkel groene thee die het haarvolume vergroot, het is de hele formule die helpt om het haar volume te geven.

Met de Replenish Balm kan het haar worden gestyled en beschermd tegen beschadiging door uitdroging, en het kan ook worden gebruikt als primer. We raden echter aan om de Flawless Primer als primer te gebruiken, omdat deze het haar beschermt tot 230°C, een zachte mate van controle biedt en het haar voedt en gladstrijkt. De Replenish Balm uit de Replenish lijn bevat geen UV-filter en beschermt het haar tot 80°C.

De Hydrate Lotion versterkt beschadigd haar en maakt het zacht en handelbaar, terwijl het beschermt tegen de schadelijke effecten van hete lucht van de haardroger. Hierdoor is het ook geschikt als primer, maar we raden aan om de Flawless Primer als primer te gebruiken, omdat deze een zacht niveau van controle biedt en het haar voedt, waardoor het gladder wordt. De Hydrate Lotion uit de Hydrate lijn bevat geen UV-filter en beschermt het haar tot 80°C.

De volgende producten bieden bescherming tegen temperaturen tot 230°C, waardoor de schade aan het haar door het gebruik van een stijltang aanzienlijk wordt verminderd:

⦁ Flawless Primer
⦁ Shaping Crème
⦁ Amplify Mousse 
⦁ Airy Texture Spray
⦁ Nympf Salt Spray
⦁ Working Hairspray
⦁ Strong Hold Hairspray 
⦁ Dry Shampoo

Er is niet één ingrediënt verantwoordelijk voor de bescherming van het haar tegen hitte. Deze bescherming wordt geboden door de gehele formule, die is getest op effectieve bescherming tegen hitte.

De Nymph Salt Sprat bevat zeezout dat verkregen is door sproeidrogen. Om het gewenste effect op het haar te garanderen, hebben we het zeezout gemengd met synthetisch Magnesiumsulfaat en COSMOS gecertificeerde biologische bruine suiker.

Ja, de kaarsen zijn gemaakt van veganistische sojawas.

Al onze producten zijn glutenvrij. Echter, omdat de aanduiding 'glutenvrij' alleen gebruikt mag worden in de voedingsmiddelenindustrie (het geldt alleen voor producten die gegeten kunnen worden), kunnen wij het wettelijk gezien niet toepassen op onze producten.

Authentic Beauty Concept producten worden geproduceerd in Europa.

Ontwikkeld in samenwerking met een ontwerper met een sterke achtergrond in de parfumindustrie, hebben we unieke, eenvoudige, organische vormen gebruikt, geïnspireerd door minimalistische Japanse vazen. We hebben ervoor gekozen om fragmenten uit ons manifest op de voorkant te zetten, omdat dit de kern is van wat we doen.

Onze flessen en potten zijn recyclebaar, maar niet biologisch afbreekbaar.

Alles wat vroeger consumentenverpakking was, kan PCR-plastic worden. De meest voorkomende zijn bijvoorbeeld drankflessen (PET), zuivelflessen (PE) of andere consumentenverpakkingen die op de juiste manier zijn ingezameld, gesorteerd en gerecycled uit kunststofafvalstromen voordat ze opnieuw worden verwerkt tot PCR-hars.

PCR staat voor post-consumer gerecycled plastic, bijvoorbeeld materiaal gemaakt van afgedankte spullen zoals flessen. Hergebruik van plastic voor eenmalig gebruik is een duurzame oplossing en stimuleert de circulaire economie.

Consumentenverpakkingen worden ingezameld, gesorteerd, gewassen en opnieuw gegranuleerd tot PCR-hars, dat kan worden gebruikt om nieuwe verpakkingen of andere plastic onderdelen/elementen te maken.

De hars die we gebruiken is 100% gerecycled plastic. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de andere componenten van de fles - de zachte laag, die onze flessen zo uniek maakt om aan te raken, is goed voor ~10% en de kleurstoffen zijn nooit meer dan nog eens 10%. Dus in totaal bestaat 80% van de fles uit PCR-hars.

Primaire kunststoffen worden meestal gemaakt van fossiele brandstoffen (olie), wat een grote impact heeft op het milieu, en de productie van kunststofhars verbruikt veel energie. Het gebruik van PCR-materiaal bespaart veel energie en vermindert daarom de CO2 uitstoot.

Ja, PCR komt overeen met de eigenschappen van nieuwe kunststoffen en kan terug in de recyclingstroom om opnieuw gesorteerd en gerecycled te worden.

Je zult PCR niet herkennen aan het uiterlijk van de verpakking alleen, maar we hebben het PCR-logo op de achterkant van elke verpakking op het etiket gezet om dit duidelijk te maken.

Spray pompjes zijn niet recyclebaar vanwege de vele verschillende harsen die worden gebruikt voor de binnenste onderdelen - met name een hars genaamd POM (Polyoxymethyleen) dat erg belangrijk is voor de compatibiliteit met de formule en de goede werking van het pompje.  De fles is echter wel recyclebaar.

We gebruiken een mix van PCR (Post-Consumer Recyclate) in onze verpakkingen, bijvoorbeeld van melk- en waterverpakkingen en nieuw HDPE-plastic. Het gebruik van PCR-kunststoffen in onze verpakkingen draagt bij aan het concept van een gesloten kringloopeconomie, omdat we in wezen eerder gebruikte en gerecyclede kunststoffen gebruiken. Deze aanpak vermindert onze behoefte aan kunststoffen op basis van fossiele brandstoffen (virgin) en verkleint onze CO2 voetafdruk aanzienlijk. Om de kringloop weer te sluiten, ontwerpen we onze verpakking zo dat deze steeds opnieuw kan worden gerecycled. Simpel gezegd is het verpakking die een tweede leven krijgt.

De Vegan Society bedacht de term 'vegan' toen het in 1944 werd opgericht. Het Vegan Trademark van de Vegan Society, dat in 1990 werd gelanceerd, is de meest vertrouwde standaard voor veganistische consumenten. Het werd opgericht om de etikettering van producten te verbeteren en meer keuze aan vegan producten te bieden. Het is te vinden op meer dan 37.000 producten wereldwijd. Registratie bij The Vegan Society vereist het voldoen aan strenge criteria. Een toegewijd team van de Vegan Society controleert elke individuele productaanvraag door samen te werken met fabrikanten om ervoor te zorgen dat er in geen enkel stadium van de formulering dierlijke ingrediënten zijn gebruikt en dat er geen dierproeven zijn uitgevoerd.

GREEN DOT. De groene stip betekent dat de fabrikant van het product betaalt voor het terugwinnen en recyclen ervan. Dit is een product dat gerecycled moet worden. Hoewel dit symbool wereldwijd is geregistreerd, wordt het momenteel alleen in Europa gebruikt.

BEST-USE PERIOD. Volgens de Europese normen moet op elk product met een houdbaarheidsdatum van minder dan 30 maanden een houdbaarheidsdatum worden vermeld. Voor producten met een houdbaarheid van meer dan 30 maanden moet het product een "ten minste houdbaar tot"-symbool hebben. Dit wordt weergegeven door een potje met een verwijderd deksel en een nummer. Het getal voor de letter M geeft het specifieke aantal maanden aan dat het product na opening nog geschikt is voor gebruik.

AANVULLENDE INFORMATIE. Dit symbool wordt gebruikt als er niet genoeg ruimte op het product/de verpakking is om alle benodigde informatie te vermelden. Aanvullende informatie kan ook een ingrediëntenlijst zijn, die belangrijk is om te controleren als je allergieën hebt of gevoelig bent voor een ingrediënt in het product.

DE SYMBOLEN VOOR HET RECYCLEN VAN PLASTIC ONTCIJFEREN

Plastic verpakkingen kunnen een vreemd symbool bevatten. Dit is een driehoek bestaande uit drie pijlen met daaromheen een getal van 1 tot 7. Dit getal geeft het soort plastic aan waarvan de verpakking is gemaakt. Onder het symbool kun je ook de afgekorte naam van het plastic vinden (PET staat bijvoorbeeld voor Polyethyleen Tereftalaat).

#7 OTHER. Dit nummer wordt gebruikt voor alle andere soorten polymeerharsen. Je vindt ze in zonnebrillen, dvd's, waterflessen en sommige voedselverpakkingen.

TIDYMAN. Dit symbool geeft niet aan of een verpakking kan worden gerecycled, maar alleen dat deze op een zorgvuldige, doordachte en milieuvriendelijke manier moet worden weggegooid, d.w.z. in een afvalcontainer.

TRIMAN. Een symbool dat in Frankrijk wordt gebruikt om aan te geven dat dit product recyclebaar is en in aparte afvalbakken wordt verzameld. De persoon lijkt een beetje op het Tidyman-symbool, dat zegt dat je geen afval mag achterlaten.

Authentic Beauty Concept is officieel gecertificeerd door PETA. We hebben ons altijd laten leiden door onze waarden, en zullen dat blijven doen, en we ondersteunen voortdurend de toewijding van ons merk om zeer effectieve, veganistische haarverzorgings- en stylingformules te bieden. Hiermee bevestigen we dat we geen dierproeven uitvoeren of laten uitvoeren voor ingrediënten, formules of eindproducten en we beloven dit in de toekomst ook niet te zullen doen.

ECOCERT is een organisatie voor de certificering van biologische producten, opgericht in 1991 in Frankrijk. De organisatie is gevestigd in Europa, maar voert inspecties uit in meer dan 80 landen en is daarmee een van de meest herkenbare biologische certificeringsorganisaties ter wereld. De medeoprichter en voorzitter van ECOCERT is William Vidal. De organisatie begon als partner voor Europese landen, maar is geleidelijk uitgebreid naar vele andere landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor in Frankrijk is gevestigd in L'Isle-Jourdain, Gers, en de vestiging van ECOCERT INTERNATIONAL, die voorheen in Northeim, Duitsland, was gevestigd, is nu ook in L'Isle-Jourdain gevestigd. ECOCERT certificeert voornamelijk voedingsmiddelen en voedingsproducten, maar ook cosmetica, wasmiddelen, parfums en textiel. Het bedrijf controleert ongeveer 70% van de biologische voedingsindustrie in Frankrijk en ongeveer 30% wereldwijd. ECOCERT is ook het toonaangevende certificeringsbedrijf in het kader van Fair Trade voor voedingsmiddelen, cosmetica en textiel volgens de ECOCERT Fair Trade-normen.

Geen van onze producten is Fair Trade gecertificeerd. Purple Rice Extract, een ingrediënt dat wordt gebruikt in de Deep Cleansing Shampoo en Airy Texture Spray, is echter afkomstig van Fair Trade. Daarnaast bevat de samenstelling van de Airy Texture Spray en Nude Powder Spray ook Fair Trade Tapiocazetmeel.

We kunnen niet op de verpakking vermelden dat de producten niet op dieren zijn getest, omdat we geen officieel certificaat hebben om dit te bewijzen, maar we hebben onze producten ontwikkeld volgens de normen van de Vegan Society.

Nee, alleen de Glow lijn is geschikt voor gekleurd haar.

Ja, voor professionele extensions. Denk er echter altijd aan om conditionerende producten niet direct op de aanhechtingen (verbindingen) aan te brengen.

We hebben de verzorgingsproducten van Authentic Beauty Concept niet getest op met keratine behandeld haar en kunnen daarom niet zeggen of de producten geschikt zijn voor haar na een dergelijk proces.

Op dit moment niet.

Al onze producten worden grondig getest. Ze worden voortdurend geëvalueerd door onze experts, zoals toxicologen en dermatologen, die beschikken over de relevante toxicologische gegevens over de afzonderlijke ingrediënten en de compatibiliteit van de afzonderlijke producten beoordelen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het gebruik van onze producten tijdens de zwangerschap. Daarnaast heeft de Europese Unie strenge wetten met betrekking tot de veiligheid van cosmetische producten, die worden gereguleerd door de EU Cosmetic Products Regulation. We kunnen daarom concluderen dat het gebruik van Authentic Beauty Concept haarproducten tijdens de zwangerschap veilig is.

Met de lancering van het kernassortiment hebben we nu aan onze belangrijkste prioriteiten en behoeften voldaan. Omdat de Glow-productlijn ook na het kleuren moet worden gebruikt, was het belangrijk dat de kernlijn een Mask en Essence zou bevatten. 
Een leave-in conditioner is iets om in de toekomst te overwegen.

Heb je nog andere vragen over Authentic Beauty Concept?

Neem dan contact met ons op via info@authenticbeautyconcept.nl