Skip to Content

DUURZAME & VEGAN HAARVERZORGINGSPRODUCTEN

PRODUCTS WITH INTEGRITY

COMMUNITY

Goed doordachte haarverzorgingsproducten zijn een combinatie van de modernste technieken, zorgvuldig gekozen ingrediënten en een voortdurende ontdekkingsreis. Lees hier hoe deze elementen samenkwamen in de zeer effectieve formules van Authentic Beauty Concept.

Al vanaf het prilste begin wil de mens gezond haar. Culturen in de hele wereld hebben lange tijd de kracht van planten gebruikt in de hoop op glanzende haarlokken. Alles van noten en zaadolie tot vruchtvlees en gestampte kruiden werd op de lokken gesmeerd. In de loop van de tijd werden er door de ontwikkeling van de wetenschap en technologie steeds betere methoden gevonden om die kracht goed te gebruiken. Zo hebben ook de ingrediënten een ontwikkeling doorgemaakt van simpele combinaties tot gespecialiseerde formules. De producten van Authentic Beauty Concept zijn samengesteld uit een speciale combinatie van zuivere, natuurlijke extracten. Zo zitten er fruitextracten van mango en extracten van basilicumbladeren in het productassortiment van Hydrate voor droog haar. Mango is rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen, en basilicum is ontstekingsremmend. Hieronder lees je hoe deze ingrediënten dankzij moderne technieken zijn geëxtraheerd, gezuiverd en geconserveerd.

Allereerst hebben we het traditionele gebruik van botanische ingrediënten onderzocht en uit de hele wereld kennis over natuurlijke beautyproducten gehaald. We hebben de effectiviteit en de toepasbaarheid van elk ingrediënt vastgesteld en ideale combinaties gevormd voor specifieke haaromstandigheden. Nadat we de planteningrediënten voor een productassortiment hadden geselecteerd, integreerden we deze tot effectieve formules voor de producten van Authentic Beauty Concept. De planteningrediënten werden in hun rauwe vorm omgeven door ultrasone golven om ze zachtjes tot concentraten te persen, waarmee je hun essentie eruit haalt. Met deze methoden worden de ingrediënten efficiënt geëxtraheerd terwijl hun goede kwaliteiten behouden blijven. De concentraten worden dan met stoom gedistilleerd om de ware essentie van de ingrediënten eruit te krijgen, zoals bij het zachtjes extraheren van de essentie van een geur voor parfum. Dit eco-sound®-proces heeft verschillende voordelen.De koude, zachte extractie gebruikt weinig energie en de afvalproducten kunnen geüpcycled worden, maar vooral belangrijk is dat de hittegevoelige moleculen worden behouden.

Stel je een mango voor. Je wilt niet dat er allemaal vruchtensuiker, draderige plantenvezels of heel veel water in je haarproducten zitten. Je kunt de actieve ingrediënten uit een mango halen door de vrucht met brute kracht te pletten, maar dan verlies je misschien waardevolle moleculen. Je kunt ook het vruchtvlees koken totdat het een dikke puree is geworden, waarmee je de hittegevoelige componenten kapotmaakt. Als je de hele vrucht nou eens zo zachtjes kon schudden dat elk velletje uit elkaar valt en de inhoud tevoorschijn komt? Dat doet eco-sound®-technologie met fruitextracten van mango en extracten van basilicumbladeren, ofwel Mangifera Indica en Ocimum Basilicum, de namen die je op de lijst met ingrediënten ziet. Deze zitten in het Hydrate-assortiment van Authentic Beauty Concept met producten die vochtinbrengend en verzorgend zijn voor normaal tot droog haar.

Authentic Beauty Concept gebruikt zorgvuldig geselecteerde ingrediënten waar wij de oorsprong van kennen. Wij vinden dat wat we eruit laten net zo belangrijk is als wat we erin stoppen. We hebben er bewust voor gekozen om geen siliconen, sulfaten*, mineraalolie of kunstmatige kleurstoffen te gebruiken. We zijn erin geslaagd om onze formules veganistisch te maken. We willen integere producten produceren. Zo ondersteunen we sinds 2017 het Duurzame guarboon-initiatief , een hulpprogramma voor het verbeteren van de inkomens van duizenden kleine guarboon-boeren in India doormiddel van een transparant productieproces. Guar*** wordt in onze producten gebruikt als een verzorgingsingrediënt dat het haar beter doorkambaar maakt en lekker aan laat voelen.

Lees meer over de ingrediënten die de productassortimenten zo bijzonder maken.

All Hair Types

Een ander voorbeeld van onze zorgvuldig geselecteerde ingrediënten is te vinden in de Deep Cleansing Shampoo voor alle haartypes. Met de formule van extract van paarse fair-traderijst die ethisch verantwoord geproduceerd is in Zuidoost-Azië, worden vuil en onzuiverheden in het haar en op de hoofdhuid geabsorbeerd.

Hydrate

Alleen al voor de heerlijke geur is het goed om extracten van mango en basilicum toe te voegen aan een verzorgende formule voor droog haar. Dat deze ingrediënten ook vitaminen en mineralen bevatten en bovendien antioxidatief en ontstekingsremmend zijn, is een grote bonus.

Amplify

Je haar een boost geven is net zo simpel als je ontbijt wat gezonder maken. Je haar krijgt body en volume met een formule van groene thee-extract en wat oppeppende limoen. 

Replenish

Superfoodliefhebbers weten dat esdoornsiroop en pecannoten niet alleen lekker zijn, maar ook betrouwbare, veganistische bronnen van energie en kracht zijn. Extracten van esdoorn en pecan zijn ook de superfoodingrediënten in onze Replenish-formule voor sterk, glanzend haar. 

Glow

Dadel en kaneel klinkt als een heerlijke combinatie, maar ze werken ook nog eens neutraliserend, verstevigend, vochtinbrengend, verzachtend, energieopwekkend en als conditioner. Extracten van deze veganistische snacks zitten ook in de ingrediënten van onze formule, die gekleurd haar mooi doet uitkomen. 

Embrace

Het is een uitdaging om een stylingassortiment van topkwaliteit te maken in combinatie met onze pure verzorgingsproducten. De beste extracten van dit assortiment zijn sheaboter, kokosolie en kaolienklei.

* sulfate surfactants

** Guar Hydrxypropyltrimonium Chloride

MORE ABOUT AUTHENTIC BEAUTY MOVEMENT

  • AUTHENTIEKE PRODUCTVINDER

    Vind de Authentic Beauty Concept haarverzorgings- en stylingproducten die voldoen aan de behoeften van jouw haar. 

    PRODUCTEN 

  • SALON FINDER

    Zoek de dichtstbijzijnde Authentic Beauty Concept salon bij jou in de buurt met de salon finder! Ervaar de pure ingrediënten en vegan formules. 

    PRODUCT 

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
SALON FINDER
HEB JE VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP